Halmazottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége
Esély egy teljesebb életre...Mottó: Egyetlen szó kísérje életed, ez a szó legyen a szeretet


ToborzásLegyél Te is Önkéntes!

Egyesületünk már 10 éve várja a segíteni akaró önkénteseket.

Nálunk a segítséged jól jön! Ne izgulj, előtte minden egyes jelentkezővel részletesen átbeszéljük a lehetséges munkák körét. A legegyszerűbb hétköznapi teendőkben is lehet segíteni, de ha valamilyen speciális szakmai tudásod van, azzal is sokat tudsz tenni a sérült gyermekeket nevelő családoknak.
2014. júliusában elindítottunk egy Európai Unió- Európai Szociális Alap által támogatott projektet, melynek címe: Önkéntesekkel a sérült emberekért.Az Önkéntes Pont:

Létrehoztunk egy Önkéntes Pontot Szihalmon, melynek célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük az önkéntességet. Ezen projektünk keretében kiemelt figyelmet fordítunk az önkéntesek felkészítésére és folyamatos mentorálására. Ha Te is szeretnél részese lenni egy fantasztikus csapatnak és új ismereteket szerezni, jelentkezz hozzánk!Mi is az önkéntesség, az önkéntes munka?

Az önkéntesség azt jelenti, hogy külső kényszer nélkül, saját belső indíttatásból vállalunk valamit. A kifejezés a latin voluntariusból származik, ami hajlandót jelent. Nagyon fontos eleme az önkéntességnek a tudatos választás, azaz tudatosan melléállunk valamilyen számunkra is fontos ügynek.
Az önkéntesség tehát olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár annak végzője számára, továbbá az önkéntes nem helyettesíti a fizetett munkaerőt. Az önkéntes nem elsősorban saját családjának segít, munkálkodása hozzáadott értékként jelenik meg a fogadó szervezet életében. Előnye, hogy elősegíti a társadalmi beilleszkedést, hozzájárul a szegénység, a kirekesztődés csökkentéséhez és a teljes foglalkoztatottsághoz. Az önkéntesség segít környezetünk és közösségünk jobbá tételében.Ki lesz önkéntes?

Bárki lehet önkéntes, az életkor és társadalmi helyzet mellékes. Aki észreveszi, hogy másoknak segíthet azzal, hogy csökkenti problémáját, enyhíti fájdalmát, örömet okoz, egyszóval: nemcsak magáért és saját családjáért, hanem másokért, egy kisebb-nagyobb közösségért cselekedni képes. Mindenki, aki hisz az önként mások javára ellenszolgáltatás nélkül végzett munka fontosságában.
Várjuk a diákokat a kötelező közösségi munka elvégzésére, az aktív korúakat a társadalmi kapcsolatok bővítésére, új kihívások megismerésére és a nyugdíjasokat a szabadidejük hasznos eltöltésére. Keresünk új barátokat, beszélgetőtársakat és pót-nagymamákat!Felkészítés

Nálunk mindenki kap segítséget ahhoz, hogy önkéntes munkáját a lehető legjobban végezze, és felkészülten érkezzen. Ehhez egyéni tanácsadásokat biztosítunk, valamint lehetőség van csoportos tréningeken való részvételre is. Minden felszerelést és feltételt biztosítunk!Elérhetőségeink:

Telefon: 06-30-9584-405, 06-20-348-9535
E-mail: halmozottan@citromail.hu, segiteniakarok2014@gmail.com
Személyesen: 3377. Szihalom, Kossuth út 67.


Pályázati információ: TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0035

Honlapkészítés